22 Μαΐ 2009

Ευρωεκλογές



Με τέτοια διαφθορά και κοροϊδία και με τα κόμματα να σφυρίζουν αδιάφορα, είναι πολύ λογικό ο κόσμος να αδιαφορεί πλέον για τις Ευρωεκλογές. Σ΄αυτή τη μάχη νικητής θα είναι η ... παραλία! Και όχι άδικα... Ένα βιντεάκι που κυκλοφορεί στο youtube και σατυρίζει το διαφημιστικό της Ν.Δ. με τα παπαγαλάκια δείχνει για ακόμη μια φορά πόσο ο κόσμος έχει απαξιώσει τους πολιτικούς. Η φωτογραφία δηλώνει το "μια απο τα ίδια" για όποιον κι αν ερθει στην εξουσία..

3 σχόλια:

Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...

Αγαπητή μου Clio,
Μπορεί να βρεί κανείς πολλούς λόγους για να αγανακτεί με την πολιτική κατάσταση και τους πολιτικούς στη χώρα μας, αλλά η παραίτηση των πολιτών απο το ενδιαφέρον τους για τα κοινά δυστυχώς στην ουσία ισχυροποιεί όλους αυτούς που μέμφεσαι, γιατί δυστυχώς ή ευτυχώς θα έχουμε Ευρωβουλευτές, θα έχουμε βουλευτές, θα έχουμε υπουργούς και πρωθυπουργό ακόμα κι αν πάνε να ψηφίσουν μόνο οι υποψήφιοι. Απλά κάνουν καλύτερα το παιχνίδι τους οι μηχανισμοί και θωρακίζονται καλύτερα τα στεγανά της όποιας εξουσίας , που ανεξέλεγκτα "νομιμοποιεί" και τα ανήθικα , όταν συμφέρουν σ' αυτούς που την ασκούν.
Στις αντιπροσωπευτικές Δημοκρατίες , όπως η δική μας, αυτοί που εκλέγονται κατά κανόνα εκφράζουν και αυτούς που τους εκλέγουν. Αν λοιπόν οι καλοί, οι αδιάφθοροι, οι ηθικοί, οι τίμιοι, οι ανιδιοτελείς πάρουν τις παραλίες και τα βουνά , τότε ποιοί θα μείνουν να μας αντιπροσωπεύουν Clio μου;
Υποστηρίζω λοιπόν ότι ένας πολίτης πρέπει να είναι ενεργός και να αγωνίζεται πάντα , ώστε να λειτουργεί σωστά το σύστημα που έχει επιλέξει η κοινωνία του για τη διοίκησή της και να είναι συνεχώς παρών για να διορθώνει τα κακώς κείμενα συνεργαζόμενος με όσους έχουν τις ίδιες απόψεις δημιουργώντας καινούργιες πολιτικές δυνάμεις. Δεν είναι ανάγκη να στηριχθούν τα μεγάλα κόμματα. Υπάρχουν τόσα πολιτικά κινήματα, που δε μπορεί, κάποιο απ΄όλα θα μας εκφράζει.
Εκτός κι αν δεν αποδεχόμαστε πλέον το πολιτικό μας σύστημα στο σύνολό του. Τότε σκεπτόμαστε και προτείνουμε στον κόσμο κάτι καινούργιο και αγωνιζόμαστε να ανατρέψουμε το υπάρχον. Δυστυχώς όμως ουδέποτε ανατράπηκε πολιτικό σύστημα απο τον καναπέ ή την παραλία.

Clio είπε...

Κ. Χρήστο! Η απάντηση σας μπορεί πολύ εύκολα να με κάνει να ξανασκεφτώ την πρόθεση μου να μην πάω στην Κάλπη. Σε καμία όμως περίπτωση δε θα στηρίξω την πολιτική αλητεία που επικρατεί. Για μένα αυτή τη στιγμή, υπάρχουν δυο τινά. Ή να διαμαρτυρηθώ με την αποχή μου ή να διαμαρτυρηθώ με την ψήφο μου.Το 2ο σημαίνει ότι επιλέγω κάποιο μικρό κόμμα και δίνω έτσι το μήνυμα!
Σίγουρα η ηλικία σας σας δίνει το πλεονέκτημα μιας πιο σφαιρικής άποψης για την κατάσταση, κάτι που εγώ ακόμη δε μπορώ να υιοθετήσω.
Θεωρώ ότι αν πάω στην κάλπη, θα ψηφίσω κάτι που δε γνωρίζω αν με αντιπροσωπεύει μόνο και μόνο από γινάτι και είναι χειρότερο από το να απέχω.
Πάντως αν τελικά για κάποιο λόγο μείνω στην πόλη, οι "Οικολόγοι - Πράσινοι" θα έχουν την τιμητική τους..

Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...

Καλή μου Clio,
Σε ένα από τα λευκώματα που δίνουμε κάθε χρόνο στους τελειόφοιτους του Λυκείου έγραψα:
"Δεν δέχομαι την έννοια του λάθους στην ανθρώπινη δραστηριότητα. Υπάρχουν επιλογές, που ανάλογα με το περιβάλλον και τις συνθήκες που εξελίσσονται καταλήγουν ευνοϊκά ή δυσάρεστα για τη ζωή μας. Γιαυτό μη φοβάστε να κάνετε "λάθη". Ο χρόνος ίσως αποδείξει ότι ήταν "σωστές" επιλογές."

 
Copyright © Pandoras Βox
Convert By NewBloggerTemplates Wordpress by WpThemesCreator