11 Απρ 2009

Καφενείο Δ.Σ. -Β. Κων/νου με Ευριπίδου γωνία-


Καθίσαμε χθες αναπαυτικά στον καναπέ μας, κατά τις 6 το απόγευμα, πήραμε τα φυλλάδια με τα Delivery και ανοίξαμε την τηλεόραση στο Ορεστιάδα tv.. Περί των 30 θεμάτων περίπου θα είχε το Δημοτικό Συμβούλιο με αρκετά αξιοπρόσεκτα.. Και η εικόνα που είδαμε ήταν άκρως απογοητευτική. Μόνο οι σύμβουλοι που έχουν απομείνει στο Δήμαρχο ήταν μέσα και όλες οι υπόλοιπες θέσεις άδειες..
Γι αυτό τους ψηφίσαμε τους κυρίους? Για να πηγαίνουν στα Δημοτικά Συμβούλια ανάλογα με τις ορέξεις τους? Και άντε καλά, κάνα δύο θα έλειπαν, αυτό το γνωρίζαμε.. Οι υπόλοιποι? Τους πόνεσε ξαφνικά το δόντι? Επειδή θα έλειπε ο αρχηγός της Ελάσσονος? Αλλάξαμε Δήμαρχο και δε το κατάλαβα? Και οι υπόλοιποι γιατί το αποδέχονται? Έγινε νέα παράταξη με αρχηγό τον "Δήμαρχο των έργων" και οι υπόλοιποι ακολουθούν? Διότι εγώ αυτό βλέπω.. Εκτός κι αν υπάρχει άλλη εξήγηση και δε μας την έχουν πει..
Συγχαρητήρια στους κυρίους που έχουν καταντήσει το Δ.Σ. καφενείο.. Να πηγαίνει όποτε θέλει ο καθένας και αν βρεθούν όλοι μαζί ,έχει καλώς.. Θα γίνει και καμιά κουβέντα.. Του καφενείου εννοείται.. Διότι πολιτική έχουν ξεχάσει να κάνουν . Και ο «μαγαζάτορας» πρέπει ν αλλάξει τακτική. Διότι το μαγαζί του «έσπασε» και οι «πελάτες» φεύγουν. Καμιά ανακαίνιση σε ιδέες, λίγο νεράκι στο κρασί του, καμιά πρόταση της προκοπής να «φωτίσει» λίγο.. Διότι όπως πάει η δουλειά, θα το κλείσει στο τέλος..

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δημοσιογραφος για δημαρχος

Ανώνυμος είπε...

το πως θα λειτουργισει ενα 'μαγαζι'
εαν ειναι καφενειο η κατι αλλο το προσδιοριζει αυτος που το 'λειτουργει', αυτος βαζει τους κανονες,ποιες μερες ανοιγει, ποτε ανοιγει, ποσες ωρες ειναι ανοικτο, τι 'πουλαει'.
εαν καποιος δεν πηγαινει στο ΄καφενειο' αυτο δεν σημαινει οτι ξαφνικα 'του πονεσε το δοντι'και δεν πηγε ας πουμε για ενα ταβλι.
δεν πηγαινει γιατι υπαρχουν σοβαροι λογοι λειτουργιας, και επιδη με λογια 'το αφεντικο' ακομη δεν καταλαβε αυτα που του λενε ,'οτι το μαγαζι ' δεν μπορει να το ανοιγει οταν τον βολευει και οτι θα πρεπει να εχει καποιους κανονες, και να τους σεβεται ωστε να ειναι δημιουργικη η λειτουργια.
εμεις 'ψηφισαμε αυτους τους κυριους' για να διασφαλισουν την καλυτερη λειτουργια του'καφενειου'
και περιμενουμε την καθημερινη βελτιωση του, τους εμπιστευθηκαμε
και θα τους κρινουμε.
πιστευω οτι καμια παραταξη δεν εγινε,απο κανενα δημαρχο των εργων, αυτα ολα ειναι εκ του πονηρου και δεν βοηθουν τον ουσιαστικο διαλογο.
ειναι ενα περιστασιακο 'μετωπο αντιδρασης',ετσι πιστευω, στα οσα γινονται, και νομιζω οτι ξερουν τι κανουν καλυτερα απο εμας, που περιμενουμε το θεαμα αναμεσα σε μπυριτσα, πιτσα,σουβλακι, χαβαλε κριτικη αναλογη με τις προτιμησεις μας.
προσωπικα εχω εμπιστοσυνη σε οσα 'συμβαινουν' γιατι και εμπειρια υπαρχει και δημιουργικες 4ετιες,
ανεξαρτητα απο οποιαδηποτε προσπαθεια μηδενισμου που επιχειρειται.
απαιτειται ενας ελαχιστος σεβασμος απο ολους μας,για ολους αυτους, που με αυτες τις δυνατοτητες, οποιες υπαρχουν,προσπαθουν για κατι καλυτερο.
εξαλλου οφειλαμε ολοι να ξερουμε τι ψηφησαμε, ολοι ηταν εκτεθιμενοι στα κοινα, δεν τους ανακαλυψαμε τωρα.
η κατασταση που διαμορφωθηκε, ειναι καθαρα δημιουργημα του 'καφετζη'.αυτον ψηφησαμε ως προσωπικοτητα, το προγραμμα του,
τις ιδεες του, το οραμα του, τους συνεργατες του με τους οποιους υλοποιει ολα αυτα.
οι αλλοι δεν εγιναν αποδεκτοι και σημερα απο τον θεσμικο τους ρολο προσπαθουν να 'σωσουν' οτι μπορει να σωθει, και δεν ευθυνονται γιατι για το ΠΑΣΧΑ η πολη και τα Τ.Δ.δεν θα εχουν καθαριοτητα, εαν γινοταν η συνεδριαση την Παρασκευη, οι αποφασεις θα εγκρινοταν την Μ.Εβδομαδα, οι προσληψεις θα γινοταν μετα το ΠΑΣΧΑ, αρα ουτως η αλλως θα ειμαστασν χωρις προσωπικο καθαριοτητας.
εχουμε 2,3 χρονια τωρα το φαινομενο της αποποιησης ευθυνων, μονο οι αλλοι φταινε,ξεχναμε την δικη μας ανεπαρκεια.
σε καθε περιπτωση περαστικα μας και ας προσεχαμε ποιον θα διαλεγαμε για 'καφετζη'.
n.m.

Clio είπε...

n.m.
Δε διαφωνώ καθόλου με την τοποθέτηση σου. Το γεγονός ότι παρουσιάζω την κατάσταση που επικρατεί αρκετά σκληρά, δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι είναι εκ του πονηρού. Θεωρώ ότι δε χαϊδεύω τ' αυτιά κανενός κυρίου και ίσως ο ισοπεδωτικός τρόπος, να είναι και ξυπνητήρι για όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους ώστε να αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του. Μπορεί τα πράγματα να είναι πιο απλά, αλλά η κρίση μου πηγάζει από τα τοπικά δημοσιεύματα και από αυτά που γίνονται. Δεν έχω άλλη ενημέρωση. Όποιος θεωρεί ότι αδικείται υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποδείξει ότι κάνουμε λάθος.
Καλό Πάσχα.

Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...

Clio
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

 
Copyright © Pandoras Βox
Convert By NewBloggerTemplates Wordpress by WpThemesCreator