22 Μαρ 2009

Μην κρατάτε ομπρέλα… Δε βρέχει!!

Ένα σχόλιο ανώνυμου, που διάβασα σε τοπικό δημοσιογραφικό blog, μου κίνησε το ενδιαφέρον για να αναρωτηθώ, πως περνάνε τελικά κάποια γεγονότα στους δημότες.
Το σχόλιο αναφερόταν στη σχέση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους αρχηγούς της μείζονος & ελάσσονος αντιπολίτευσης, καθώς και σε δημοτικούς συμβούλους που μέχρι και πριν λίγο καιρό δεν ήθελαν να δουν ο ένας τον άλλο. Και το αντίθετο. Φυσικά δεν γράφτηκε τόσο «κομψά» όσο το περιγράφω..


Όλοι θυμόμαστε στις προηγούμενες δημοτικές αρχές, τις κατηγορίες που εξαπέλυαν οι δυο πρώην Δήμαρχοι και το μένος που υπήρχε ανάμεσα στις δυο προηγούμενες παρατάξεις . Σήμερα βλέπουμε ότι συμφωνούν σε πολλά και μάλιστα έχουν κάνει και κοινή γραμμή εναντίον του σημερινού δήμαρχου έχοντας στο μέρος τους και δημοτικούς συμβούλους που είναι (ήταν) στην πλειοψηφία. Από την άλλη πλευρά, βλέπουμε Δημοτικούς συμβούλους που έως χθες «έπιναν νερό» στο όνομα του Δημάρχου, άλλοι ξαφνικά, άλλοι εν καιρώ, σήμερα να μη θέλουν ούτε να τον φτύσουν. Άνθρωποι που μέχρι χθες δεν έλεγαν ούτε καλημέρα σήμερα είναι κολλητοί, και άλλοι που έπιναν ουζάκια συχνά πυκνά, σήμερα ούτε να δουν ο ένας τον άλλο. Και εμείς παρατηρητές – θεατές του έργου. Άλλοτε μπερδεμένοι, άλλοτε σαστισμένοι και σχεδόν πάντα, πικραμένοι. Γίνεται όλο αυτό με γνώμονα το καλό του Δήμου? Αλλάζουνε στρατόπεδα και γνώμη γιατί έτσι συμφέρει την πόλη? Γιατί δεν υπάρχει σταθερή γραμμή και άποψη?
Αλίμονο θα μου πείτε αν όλοι οι άνθρωποι, δεν άλλαζαν γνώμη και ήταν στενοκέφαλοι και απόλυτοι! Τι θα πήγαινε μπροστά σ’ αυτή τη χώρα? Αλλά μήπως.. Λέω μήπως.. η μετριοπάθεια και η σεμνότητα που επιβάλλεται σε τέτοιες θέσεις, θα βοηθούσε λίγο όλο αυτό το χάος? Ίσως αν δε γινόταν βαρύγδουπες δηλώσεις με παραλληλισμούς αρχαίους Έλληνες και κουμπάρες, χαρακτηρισμοί του τύπου ποιος τα πήρε από ποιον και ο τάδε πήγε με τον δείνα για να πάρει «θεσούλα» και αντιδημαρχία, κατηγορίες για ταξιδάκια και εισιτήρια, βαφτίσια του Άρρεν , η ηλιαχτίδα που μπήκε και φώτισε την κολώνα, ίσως λέω, ό κόσμος να μην έφτυνε σήμερα.. Και όχι μόνο στον κόρφο του..
ΑΥΡΙΟ? Τι θα γίνει αύριο? Ποιους θα δούμε αύριο αγκαζέ? Και ποιους με.. τόξα και βέλη?
Βαρέθηκε ο κόσμος τα παιχνίδια και τις διαθέσεις ανάλογα με τα προσωπικά συμφέροντα του καθενός πικραμένου.. Τις 4 τελευταίες δημοτικές αρχές ζούμε το ίδιο έργο με αποκορύφωμα την τελευταία διετία. Από τον τότε πρόεδρο Δημοτικού συμβουλίου που διετέλεσε και Δήμαρχος έως την σημερινή κατάσταση που ποιον να πιάσεις και ποιον ν’ αφήσεις.
Από τη μια ακούς για τον «καημένο το Δήμαρχο» κι από την άλλη, για την «κοινή» παράταξη που δημιουργήθηκε ενάντια στον «ανίκανο» που μας διοικεί.
Έ λοιπόν, κανένας δεν είναι καημένος και όλοι οι υπόλοιποι δεν είναι σωτήρες. Ο πρώτος όντως είναι ανίκανος και να διοικήσει και να συνεννοηθεί και όλοι οι άλλοι είχαν την ευκαιρία να δείξουν τη αξία τους.. Και κάποια πράγματα όντως τα προσπάθησαν και κάποια έγιναν. Κι ότι ήταν να το δώσουν το έδωσαν. Αλλά πρέπει κάποια στιγμή ΟΛΟΙ να καταλάβουν ότι δεν έχουν να κάνουν πλέον με πολιτική του καφενείου, ότι οι δημότες κουράστηκαν με τα προσωπικά τους πάθη, ότι τα παιχνίδια για να παραμείνουν στην εξουσία μόνο κακό κάνουν στην πόλη και ότι όλοι μας αισθανόμαστε ντροπή για τη σημερινή κατάσταση, είτε είμαστε με τους μεν, είτε με τους δεν.
Είναι καιρός ν αλλάξει λίγο η στάση όλων των αιρετών, ν’ αφήσουν στην άκρη τις προσωπικές κόντρες και να δούνε σοβαρά τα προβλήματα αυτής της πόλης. Το πανεπιστήμιο με νέες σχολές, η εικόνα της πόλης που καθημερινά γίνεται χειρότερη με τους χαλασμένους δρόμους και τα σπασμένα πλακάκια, η δενδροφύτευση που μάλλον είναι άγνωστη λέξη για τη δημοτική αρχή, για τους κόμβους καρμανιόλες, για τα δημοτικά τέλη και το κόστος του νερού, για την πλατεία που χειρότερη δε γίνεται, για, για, για.. Δεν είναι το πρόβλημα ποιος θα είναι πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ποιος της ΔΕΥΑΟ. Ποιος δηλαδή θα παίρνει τα 2.000 €. Το αν είναι μελαχρινός ή ξανθός. Τι προτάσεις θα κατατίθενται και το τι γίνεται είναι το θέμα..


Κύριοι, μην κρατάτε ομπρέλα… Δε βρέχει!




8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί σκεπτόμενοι φίλοι , είμαι ή καλύτερα θεωρώ τον εαυτό μου από αυτούς που παρακολουθούν τα τοπικά κυρίως δρώμενα .Είμαι από αυτούς που λέγονται ενεργοί πολίτες. Παρακολουθώ τα δημοτικά συμβούλια από την εποχή του κ.Βαρσαμακιδη, 'έχω άποψη για όλους όσοι διαχειρίζονται τα τοπικά ζητήματα .Τα συμπεράσματα που έχω βγάλει μέχρι σήμερα είναι τα παρακάτω.
1.Η καλύτερη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου με τους καλύτερους και ωριμότερους πολιτικούς -συμβούλους ήταν στην δημαρχιακή περίοδο του κ Άγγελου Παπαϊωάννου. .Θυμίζω στην αντιπολίτευση ήταν οι κ. Αναγνώστου Δερμεντζόπουλος, Βαρσαμακιδης, Τσολάκογλου. Δύο διατελέσαντες δήμαρχοι ένας εν ενεργεία βουλευτής ο πάντα ενεργός με αγάπη και άποψη για την πόλη Γιάννης
Στην συμπολίτευση. ΟΙ κ.Παπαιωάννου πρώην έπαρχος Ο αείμνηστος Τσερκέζης ,οι πολυέμπειροι με μακρά θητεία στα δημοτικά Σταματόπουλος Γ,Παπαδόπουλος Γ,οι κ Καραμπατάκης Γ,Μιτούδης Π,ΓεροντίδηςΑ,ο αείμνηστος Καζαλτζής Β. κ.α.
2. Η πιο επεισοδιακή με σκληρές κριτικές ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο ήταν η δημαρχιακή περίοδος του κ.Τζότζολα. Δημοτικά συμβούλια με δεκάωρες συνεδριάσεις, που από σύμπτωση δεν έπαθε κανείς τους εγκεφαλικό επεισόδιο.
3. Η χειρότερη σύνθεση δημοτικού συμβουλίου ,μικράν των άλλων είναι η περίοδος του κ.Μουζά. Εξαιρώ δύο –τρείς άντε τέσσερεις της αντιπολίτευσης που χειρίζονται άριστα έως υποφερτά τον πολιτικό λόγο. Από την συμπολίτευση ξεχωρίζει ο κ. Μουζας από τους υπόλοιπους της ομάδας του. ίσως ως μονόφθαλμος στους αόμματους, στον κ. Μωρικίδη διακρίνω μία ωριμότητα. Οι υπόλοιποι είναι από απολιτικοι έως άσχετοι. Μερικοί και επικίνδυνοι.
4.Μου κάνει εντύπωση ,ευχάριστη βέβαια ,η βελτίωση του κ.Τζοτζολα στην γενικότερη στάση του στο Δ.Σ.σε σχέση με την δική του δημαρχιακή περίοδο. Τον κολακεύει η συνεργασία του με τον κ.Παπαιωάννου για θέματα που αφορούν πρωτοβουλίες για το καλό της πόλης π.χ. δημοτικό συμβούλιο για το πανεπιστήμιο, για τους κόμβους για την επαναφορά της μετάδοσης του Δ.Σ από την ΟRTV που για ένα χρόνο το χάσαμε 2007.κ.α.Δεν είναι και εύκολο να σηκώσεις το τηλέφωνο ή να πάρεις τηλέφωνο με αυτόν που για τέσσερα χρόνια είχες σκληρή αντιπαράθεση. Χρειάζεται να κάνεις ΥΠΕΡΒΑΣΗ. Φαίνεται ότι έκαναν αυτήν την υπέρβαση και οι δύο ,εγώ την επικροτώ γιατί η πόλη βγήκε κερδισμένη. Αν ελπίζουμε στην Τρίτη σχολή του πανεπιστήμιου μας πρέπει να το ομολογήσουμε ότι θα το οφείλουμε σε αυτήν την υπέρβαση.
Με αυτές μου τις παρατηρήσεις, πολλοί ασφαλώς θα διαφωνούν. Θα το κάνουν αυτοί που ΜΟΝΟ κάτω από σκοπιμότητες κρίνουν. Γιατί πολύ απλά ο άδολος παρατηρητής επικροτεί την κοινή γραμμή πλεύσης ακόμα και των πρώην αντιπάλων χωρίς απαραίτητα να σημαίνει κάτι ή να είναι ύποπτο.

Ανώνυμος είπε...

ΠΗΡΕΣ ΣΒΑΡΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚ ρε ΜΕΓΑΛΕ και ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕ;
Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ,ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ....ΟΚ;

Ανώνυμος είπε...

Η αντιπολίτευση έγινε κουλουβάχατα.. Στη Συμπολίτευση έμειναν καμιά 6, 7.. Και όσοι ακόμη είναι μπερδεμένοι μη στεναχωριέστε.. Θα γίνουν ανεξάρτητοι.. Για όλους έχει ο μπαξές..

Ανώνυμος είπε...

δημοσιογραφος για δημαρχος

Ανώνυμος είπε...

α) Τομαδάκης
β) Πρεμίδης
γ) Εμμανουηλίδου
δ) Πετρίδης
ε) Παπαθανάκης
ζ) Καραφωτίου

Πέστο μ ένα γράμμα..

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΦΙΛΟ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ,ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ.ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ ΜΗ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ Δ.Σ. ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΓΙΝΑΝΕ ΤΟΣΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ?ΠΟΣΟΙ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΣΕΠΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ?ΤΙ ΚΑΛΟ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΣΩΤΗΡΕΣ? ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΘΕΣΩ,ΑΛΛΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΥΪΖ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΞΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.ΓΙΑΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΑ,ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ.
EKMEK

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΜΕΚ( ντροπη )
προσεχε μη 'σκασει' το μυαλο σου απο τα ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, οταν γινονται
εκλογες να βαζετε υποψηφιοτητα, και οχι μονο απο μακρυα και κριτικη του καφενειου. σε ολα τα μλποκς τους βγαλατε ολους αχρηστους ,κλεφτες ,απατεωνες και οτι κρατουν ομπρελλα,
απο το φτυσιμο που πεφτει μαλλον δεν την κρατουν για την βροχη, ουτε γιατι 'βρεχει' μυαλο.
εδω η συμπολιτευση εχει γινει μαλλια κουβαρια και βριζετε ασυστολα την αντιπολιτευση. αν εκαναν το ενα η το αλλο,καταλαβετε οτι αλλον ψηφησατε για να 'κυβερνησει'τον Δημο για 4 χρονια,
σκεφθειτε λιγο πως βγηκε, που βγηκε και εαν ηταν γιαυτο που τον ψηφησαν.

Ανώνυμος είπε...

γεια σου ΦΙΛΕ 29-03-09 3.11
ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΣΕΝΑ. ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΕΘΕΣΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ (ΔΙΣ) ,ΕΛΑΒΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΣΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ,ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΡΚΕΤΑ, ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΑΦΡΟΣ, ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.
ΜΗ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΚΡΙΣΗ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ,ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ,ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΒΓΟΥΜΕ ΜΕ ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΟΥ,ΠΟΥ ΔΙΥΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ ΤΗ ΓΚΑΜΗΛΑ...
ΑΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΓΙΝΕ ΤΥΡΙ ΣΤΟ ΕΚΜΕΚ ΜΟΥ, ΣΕ ΤΡΩΩ ΓΙΑ ΚΟΛΑΤΣΟ

 
Copyright © Pandoras Βox
Convert By NewBloggerTemplates Wordpress by WpThemesCreator